Wat zijn de voordelen van Tencel?

Arber Studio gebruikt Tencel voor haar T-shirts.
Tencel is de merknaam van de fabrikant Lenzing voor Lyocell. Het is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Het hout wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen met het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Het voordeel is dat eucalyptusbomen veel minder water (80%), meststoffen en pesticiden nodig hebben dan katoen.

 

Het productieproces van deze stof verloopt in een “closed loop”, wat betekend dat water en chemicaliën worden gezuiverd en hergebruikt, in plaatst van dat het in de omgeving terecht komt. Het resterende afvalwater is niet schadelijk voor het milieu. Daarnaast gebeurt het bleken van de vezels volledig chloorvrij. Dit maakt de vezel 100% biologisch afbreekbaar. 

 

Je herkent Tencel aan de mooi subtiele, zijdeachtige glans. Naast haar duurzaamheid heeft de stof nog een aantal andere positieve eigenschappen:

  • Het voelt heerlijk zacht en soepel aan en is erg sterk
  • Absorbeert vocht zelfs beter dan katoen
  • Droogt lekker snel.
  • Bovendien houdt deze stof je lekker fris. De vezels zijn van nature antibacterieel (Uit onderzoek van Lenzing Group bleek dat bacteriegroei bij synthetische stoffen 2000 keer zo snel gaat als bij Tencel.) wat betekent dat er minder hoeft te worden gewassen.

Tencel kun je het beste wassen op 30° graden met een fijn wasprogramma. Bij voorkeur in een waszakje, zo houd je het T-shirt het langste mooi.


You may also like